Meer rust in je woonst

VERGEET DE AKOESTISCHE ISOLATIE NIET

Dat gevoel van thuiskomen, de deur achter je dichtdoen en de rust over je laten glijden. Dát comfort ervaar je des te meer als je woning goed akoestisch geïsoleerd is. En je raadt het al: glas speelt hierin een belangrijke rol.

Verkeer, vliegtuigen, verbouwingswerken, school-kinderen, zelfs hagel of harde regen, … het zijn bronnen die geluid in trillingen of golven door de lucht tot bij jou brengen en de rust in huis mogelijk verstoren. Maar … je kan je hier tegen wapenen. Kies glas met een akoestische beglazing. Dat dempt sterk de buitengeluiden. Ook handig voor glazen gevels, scheidingswanden en dakramen trouwens.

Geluidswerend glas
Glass Compass

Wat is geluiddempend glas?

Voor effectieve geluidswering is standaard dubbele beglazing over het algemeen niet voldoende. Om een effectieve geluidsisolatie te bekomen gaan we dubbele beglazing samenstellen die bestaat uit twee of meer glasplaten waarin één of meer speciale folies van polyvinylbutyral zijn verwerkt: akoestisch PVB of PVB Silence. Dubbele beglazing die opgebouwd is met minstens één zijde in geluidswerend gelaagd glas, kan het geluid dat door gesloten ramen naar binnen komt al aanzienlijk verminderen.

Hoe hoger het geluidsniveau rond de woning, des te nuttiger en belangrijker het is om beglazing te kiezen met een hoge geluidswering. Afhankelijk van het soort geluidsoverlast van buitenaf, kies je het type isolatieglas-oplossingen om het benodigde niveau van geluidswering te bereiken. Onze wegwijzer leert je waar je op moet letten bij de keuze voor akoestische beglazing.

STADIP SILENCE is een geluidsisolerend, gelaagd veiligheidsglas.  De beglazing met de akoestische PVB(A)-folie (SIL) is combineerbaar met elke type hoogrendementsglas (HR++).