Thermische isolatie

bespaar Energie, KRIJG MEER COMFORT

Voor comfort en energiebesparing is verbeterde thermische isolatie beglazing onderdeel geworden van de minimale norm. In de winter verbetert deze beglazing het comfort door het verschijnsel van de koude wand tot een minimum te beperken en de kwaliteit van de constructie te beschermen door interne condensatie te verminderen. Op warme zonnige dagen, vermindert de verbeterde thermische isolatie beglazing, de toetreding van de zonnewarmte. Tegelijkertijd blijft een hoog niveau van natuurlijk daglicht binnenkomen.

Het gebruik van glas dat thermische isolatie en zonwering combineert, blijft de sleutel om oververhitting en verblinding te verminderen. Door hun grote glazen oppervlakken ontvangen glazen gevels, ramen en veranda’s een enorme hoeveelheid natuurlijk licht- en zonne-energie. Daarom is het belangrijk om te zorgen voor geschikte zonwering, oververhitting en blootstelling van het dak aan zonnestralen te beperken.

Hoogrendementsglas

Kijk eens diep in je glas ...

Minder warmteverlies aan de glasranden met warm-edge afstandshouders tussen het glas.

De Ug-waarde

De thermische isolatiewaarde van glas of de Ug-waarde geeft weer hoeveel warmte er verloren gaat per vierkante meter, bij een temperatuurverschil van 1 °C en wordt uitgedrukt in W/m²K.
Hoe lager deze waarde ligt, hoe beter de beglazing de warmte isoleert.

BIJVOORBEELD:
Dubbel hoogrendementsglas (HR++): ECLAZ ONE: Ug = 1,0 W/m²K
Drievoudig hoogrendementsglas (HR+++): ECLAZ: Ug = 0,6 W/m²K

GOED OM WETEN:
Een goed isolerend glas in ramen, vensters, deuren of veranda’s werkt ook geluidswerend.

De keuze voor het juiste type isolatieglas hangt af van de oriëntatie of ligging
van je woning

Glass Compass